Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Släktträdens historia
2008-03-19

Systemet med att illustrera släktskap i form av ett träd med olika grenar är gammalt. Det tidigaste var möjligen det medeltida Jesseträdet som utgick från en text i Bibeln.

Jesseträdet skildrade Jesu släkt i enlighet med en profetia av Jesaja. Det blev stilbildande med sin trädliknande konstruktion.

Det första kända exemplet på ett icke-bibliskt släktträd är Boccaccios kartläggning av de antika gudarnas släktband, Genealogia deorum gentilium från 1360.

Världens nu största släktträd är det som hör till den kinesiska filosofen Konfucius släkt. Det trädet sträcker sig över mer än 80 generationer.

Nästa år uppmärksammas 2560-årsjubileet av Konfucius födelse. Då ska det nya, fullständiga släktträdet, innehållande cirka två miljoner namn, presenteras.

Sedan senaste nedteckningen har runt 1,3 miljoner ytterligare efterlevande anslutit sig, efter att släktingar ombetts anmäla sig via internet.

Internet har varit ett ovärderligt hjälpmedel för att bygga släktträd för långt fler än bara Konfucius släkt.

Nätet är numera ett självklart redskap för släktforskare i hela världen.
Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.ADNFCR-1489-ID-18516403-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company