Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Japanska Megumi rövades bort av Nordkorea
2008-03-12

1977 var Megumi Yokota 13 år. På väg hem från badmintonträning i japanska hamnstaden Niigata kidnappades hon och sattes på ett skepp med destination Nordkorea.

Sammanlagt rövades 17 japanska medborgare bort av nordkoreanska staten. Planen var att japanerna skulle lära nordkoreanska agenter att prata japanska. Agenterna skulle sedan infiltrera Sydkorea, med falska japanska identiteter.

Länge var det oklart vad som hänt med de försvunna japanerna, men 2002 erkände Nordkoreas ledare Kim Il Jung det märkliga projektet, samtidigt som han bad Japan om ursäkt.

Fem av de japaner som förts till Sydkorea kunde till slut återvända till hemlandet. De övriga skulle enligt Nordkorea ha dött under de år som gått.

En av dessa var Megumi Yokota. Engelska tidningen The Independent har besökt hennes hemstad Niigata och undersökt hennes sorgliga familjehistoria.

- Vi hade aldrig i vår vildaste fantasi kunnat föreställa oss att Nordkorea skulle röva bort japanska medborgare, säger Masayuki Obata, polischef i Niigata.

Det man vet är att Megumi gifte sig med en sydkorean, som även han var bortrövad av Nordkorea. Tillsammans fick de en dotter.

Megumi Yokotas föräldrar har inte gett upp hoppet om att träffa sin dotter och sitt barnbarn. Om Megumi är vid liv är hon nu 43 år.

Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18505299-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company