Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Jackie Chan hyllar sina australiska släktband
2008-03-10

Hongkong-födde filmstjärnan Jackie Chan donerar en stor summa pengar till cancerforskning i Australien. Han gör det till minne av sina föräldrar som bodde i Canberra.

Nyligen dog fadern, vid 93 års ålder. När Jackie Chan besökte Australien för begravningen passade han också på att inviga Jackie Chan Science Centre vid Australian National University i Canberra.

- Det är dags att jag gör något för Canberra. Jag är verkligen tacksam till Australien och speciellt Canberra för att de tog hand om mina föräldrar i 46 år, sade Chan som invigde centret tillsammans med Australiens premiärminister Kevin Rudd.

Jackie Chans föräldrar flyttade till Canberra när fadern fick jobb som kökschef på USA:s ambassad. Senare öppnade han med stor framgång egen restaurang i staden, rapporterar Reuters.

Även Jackie har bott i Canberra. Innan filmkarriären studerade han där, och han jobbade också som byggarbetare. Det var hans arbetskamrater som gav honom namnet Jackie, som de hade lättare att uttala än hans kinesiska namn.

Redan 2002 donerade Chan pengar till australisk cancerforskning, i samband med moderns död.

Numera arbetar Chan mest i Hollywood där hans filmers blandning av action, komik och akrobatik haft stor framgång.
Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.ADNFCR-1489-ID-18501205-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company