Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Bästsäljare om Förintelsen byggde på falsk familjehistoria
2008-03-06

”Misha: a memoire of the Holocaust years” handlar om hur författaren Misha Defonseca som ung flicka reser runt Europa för att hitta sin judiska familj. Nu berättar författaren att boken är påhittad.

I ett uttalande medger Defonseca att hon inte är judisk, och att hon tillbringade krigsåren i Bryssel, skriver Boston Globe.

Defonseca bor nu i USA. Boken har översatts till 18 språk och är föremål för en ny fransk film.

Erkännandet kommer sedan en släktforskare identifierat författaren som Monique De Wael, född i Bryssel till katolska föräldrar.

Att hennes familj föll offer för nazisterna är dock sant. Föräldrarna tillhörde motståndsrörelsen och blev arresterade och avrättade under kriget.

Författaren berättar vidare i sitt uttalande:
- Ja, jag heter Monique De Wael. Men det har jag velat glömma sedan jag var fyra år. Så länge jag kan minnas har jag känt mig judisk. Boken är inte verklighet, men det var min verklighet som jag skapade för att överleva.

I boken adopteras 6-åriga Misha av familjen De Wael sedan hennes judiska föräldras förts till koncentrationsläger. Hon får också nytt namn – Monique.

Flickan rymmer för att hitta sina föräldrar. Resan tar henne till stora delar av Europa. Under tiden får hon tidvis skydd av en flock vargar och hon dödar en tysk soldat.Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.


ADNFCR-1489-ID-18498285-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company