Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Vår äldste anfader kan vara 7 miljoner år gammal
2008-03-05

Franska forskare hävdar att en fossil som hittades i Tchad 2001 är resterna av världens äldsta människa.

Ända sedan fossilen, som fick namnet Toumai, hittades i den tchadiska öknen har forskare debatterat om huruvida det är resterna av en människa eller inte.

Kritiker tycker att Toumais kranium är alldeles för litet för att ha kunnat rymma en hjärna av mänsklig typ. Dessutom var Toumai inte mer än 1,20 lång, ungefär som en chimpans.

Den franske forskaren Michel Brunet hävdar att Toumai var en tidig människa. Brunet, vars studie har publicerats av den franska vetenskapsakademin, kallar arten för sahelanthropus tchadensis.

Brunet och flera andra forskare pekar på att 3D-bilder visar tydliga skillnade mellan Toumais kranium och kranier hos gorillor och chimpanser. Dessutom verkar Toumai ha kunnat gå på två ben.

Om Toumai var en tidig människa betyder det att brytningen mellan apa och människa skedde betydligt tidigare än man tidigare trott.

Sahelanthropus tchadensis – eller Toumai – beräknas ha levt för mellan 6,8 miljoner och 7,2 miljoner år sedan.Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18495649-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company