-

Ladda upp och använda bilder, del 2


ancestry, ladda upp bilder

Det är lätt att ladda upp bilder till ditt släktträd. Allt du behöver för att komma igång är en skanner. Många tillverkare som Canon och Hewlett Packard erbjuder även skanner/skrivarkombinationer, så om du inte redan har en skanner och letar efter en ny skrivare bör du även undersöka den här möjligheten.

ancestry, skanning

Placera bilden med framsidan nedåt på skannerns glas, klicka på skanningsknappen och vänta medan skannern läser av bilden. Du får sedan en fråga om var du vill spara bilden. Se till att du anger ett namn som är relevant för bilden och lätt att komma ihåg. De flesta bilderna sparas som jpeg-filer.

ancestry, mina bilder

I Windows är mappen "Mina bilder" standardmapp och du bör skapa en mapp- och filstruktur som matchar ditt träd så att det blir enkelt att ladda upp och hitta bilderna i trädet när du skannat av dem.

Det finns dessutom ett antal bildredigeringsprogram som du kan överväga att använda, men om du ska använda ett sådant beror på om du vill korrigera bilderna innan du lägger upp dem i trädet. Här nedan beskrivs några av de vanligaste verktygen. Adobe Photoshop CS och Paintshop Pro anses vara marknadsledande när det gäller kommersiella bildredigeringsprogram.

 

ancestry, adobe photoshop elements

Adobe Photoshop erbjuder även en Photoshop Elements-version som bara innehåller de vanligaste bildredigeringsfunktionerna. För dig som är nybörjare och vill lära dig lite om bildhantering finns ett antal gratisprogram och online-tillämpningar som du kan prova.

 

ancestry, husdjur

Google har ett verktyg de kallar Picasa, som är helt gratis att ladda ner. Det hjälper dig komma igång och underlättar för dig att hitta och organisera dina bildfiler i datorn.

När du laddar upp en bild måste du komma ihåg att använda listrutan för att kategorisera dina bilder. Kom även ihåg att ange ett bildnamn och en kort beskrivning av den aktuella bilden. Detta är speciellt viktigt om du laddar upp gruppbilder så att det går att hitta din släkting. Du bör också ange plats och datum.

ancestry, gratulations- och julkort

Om du sparar bilden som en huvudbild kommer den att visas på framträdande platser på både:

ancestry, Viktiga händelser som dina släktingar deltagit i eller upplevt

den personliga profilsidan:

ancestry, personlig profilsida

och ditt eget släktträd:

ancestry, släktträd

Börja ladda upp dina första bilder nu.

Tillbaka till föregående sida

NYHETSBREV

Lär dig mer om nya samlingar och funktioner, få råd av experter, läs om andra medlemmars framgångar och mycket mera.
Prenumerera

NYHETSBREV FRÅN ANCESTRY

- juni 2011
- maj 2011
- april 2011
- mars 2011
- mars 2009
- juni 2008
- april 2008
© 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company