-

Ancestry.se

Ny! Sverige, kyrkböcker, 1500 - 1937

Nu finns de svenska historiska kyrkböckerna tillgängliga på Ancestry.se!

Samlingen Sverige, kyrkböcker, 1500 - 1937 innehåller nästan 18 miljoner bilder från de svenska historiska kyrkböckerna. Bilderna är inskannade från mikrofilmer med de ursprungliga kyrkböckerna och de innehåller material från 1500-talet fram till och med 1937. Här finns födelseböcker, uppgifter om konfirmation och giftermål, död- och begravningsböcker, kyrkliga räkenskaper, in- och utflyttningslängder samt husförhörslängder. Dessa handlingar utgör det viktigaste källmaterialet för svenska släktforskare. Det senast inskannade materialet innehåller församlingsböcker från cirka 1896 och framåt, i enlighet med svensk personuppgiftslagstiftning.

Upptäck de svenska kyrkböckerna! »

I vissa fall har kyrkböckerna kompletterats med material från SCB (Statistiska Centralbyrån). SCB-materialet innehåller uppgifter om födda, vigda och döda mellan 1860 och 1937. Du kan alltså hitta uppgifter om dina mor- och farföräldrar eller kanske om dina egna föräldrar!

Bläddra eller sök på platsnamn
Du kan bläddra i bilderna i den här samlingen utifrån län, församling, boktyp och tidsintervall. Varje bildserie innehåller material för en specifik församling. Vissa bildserier kan omfatta flera registertyper och årsintervall. Trots att enskilda böcker inte har indexerats för denna samling går det att göra sökningar utifrån län, församling, typ av bok, årsintervall och platsnamn.

Om du känner till namnet på byn, gården eller torpet där dina släktingar bodde kan du prova att söka med hjälp av detta namn. Cirka 50 procent av alla husförhörslängder är indexerade utifrån platsnamn.

Sök/bläddra i de svenska kyrkböckerna »

Om du redan har ett Sverige-abonnemang har du redan nu tillgång till de svenska kyrkböckerna annars kan du beställa ett Sverige-abonnemang för att få tillgång till samlingen. Ett årsabonnemang kostar endast 995 kr!

 NYHETSBREV

Lär dig mer om nya samlingar och funktioner, få råd av experter, läs om andra medlemmars framgångar och mycket mera.
Prenumerera

NYHETSBREV FRÅN ANCESTRY

- juni 2011
- maj 2011
- april 2011
- mars 2011
- mars 2009
- juni 2008
- april 2008
© 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company