-
World Archives Project
I det här numret

Kära Ancestry.se vänner och kunder!
Välkommen att ta del av det senaste nyhetsbrevet med intressanta nyheter från Ancestry.se.

World Archives Project

Vad döljer sig egentligen bakom detta begrepp som nyligen dykt upp på vår hemsida? World Archives Project är ett nytt initiativ från ancestry med syftet att med Din hjälp bevara de otaliga och intressanta berättelser som finns i världen. Många berättelser försvinner snabbare än en organisation klarar av att bevara. Papper är förgängligt och miljoner av historiska dokument hotas att förstöras och försvinna.

World Archives Project är ett initiativ att ge släktforskare som Dig de rätta verktygen att bevara historien, den historia som annars skulle försvunnit med det papper den är antecknad på. Projektet ger deltagarna möjlighet att få inblick i värdefulla historiska dokument, i form av inskannande bilder. Genom skapandet av s.k. sökbara Indizes, eller sökbara index, hjälper deltagarna dessutom andra släktforskare. Och det bästa av allt: Alla index som sammanställts genom World Archives Project står för alltid till gratis förfogande hos Ancestry.

Hur kann Du börja vara med? World Archives Project befinner sig för ögonblicket i en s.k Beta testfas. Här bjuder vi in dig att testa projektet och säga oss vad du tycker. Dina åsikter är mycket värdefulla för oss och kommer att bidra till att förbättra mjukvaran för att du ska kunna använda den ännu lättare och bättre. Det är lätt att ta del av Betatesten. Ladda ner programmet gratis och starta installationen på din PC. Efter starten laddar Du ner bildserier (helst de svenska nedteckningarna från värmländska församlingar). Följ sedan anvisningarna för hur informationen ska skrivas in.

Välkommen att prova World Archives Project och se hur enkelt det kan vara att bevara historien.

Hjälp oss att bevara världens berättelser »

1

Klicka här för att ladda ner programmet

Klicka här för att ladda ner programmet

2

Ladda ner en bildserier

Ladda ner en bildsats

3

Välj en sats och följ instruktionerna för hur informationen skall skrivas in.

Välj en sats och följ instruktionerna för hur informationen skall skrivas in.

Hjälp oss att bevara världens berättelser »

Välkommen till ytterligare en databas: Sveriges Dödbok 1947-2006

Ancestry.se glädjer sig över att presentera Sverige, födelseuppgifter för personer som avled mellan 1947 och 2006, en spännande databas med mängder av ny och värdefull information om 5,1 miljoner personer som dog i Sverige mellan 1947 och 2006.

Födelseuppgifterna kommer från en databas som sammanställts av Sveriges Släktforskarförbund och som publicerats under namnet Sveriges Dödbok 1947-2006. Databasen har huvudsakligen sammanställts från församlings- och offentliga register. Inga familjerelationer finns omnämnda i materialet.

Du kan söka på följande uppgifter:

Sveriges Dödbok 1947-2006

  • Förnamn
  • Efternamn
  • Födelsedatum
  • Födelseort

Nu online: Sveriges Dödbok 1947-2006 >

Judiska familjehistorier

Tack vare ett samarbete med Jewish Gen, en ideell organisation för forskning och främjandet av judiska familjehistorier, är miljoner av historiska data från Jewisch Gen nu tillgängliga gratis på ancestry.se. Här finns bl a Schindlers lista, Yizkor-böckerna, vilka beskriver den judiska förföljelsen i Tyskland, en databas med judiska förnamn, födelse- , äktenskap- och begravningsregister från 14 länder samt ortslexikonet ShtetlSeeker, med vilket judiska byar i Europa och deras korrekta stavning kan lokaliseras.

Alla som intresserar sig för judisk släktforskning har nu möjligheten att hos ancestry. se få tillgång till mer än 300 historiska databaser från JewishGen. Starta redan här:

Judiska familjehistorier

Vi önskar fortsatt framgång med släktforskningen!

Med vänliga hälsningar
Ancestry.se Team


Du får detta e-mail eftersom du är registrerad hos Ancestry.se. Om du inte vill få våra meddelanden, slutar vi givetvis att skicka dem! Om Du inte vill ha nyhetsbrevet från ancestry.se i fortsättningen, vänligen ändra dina mejl- och marketinginställningar eller klicka här.

SEKRETESSPOLICY
Ancestry.se säljer inte, hyr inte ut och sprider inte på annat sätt, till tredje man i form av annonsörer, den personliga information som du förser oss med.

Frågor? Synpunkter? Vänligen svara inte på det här e-brevet eftersom vi inte kan svara på meddelanden som skickas till den här adressen. Besök i stället vårt hjälpcenter på nätet för att få svar på vanliga frågor. Om du vill komma i direktkontakt med Ancestry är du välkommen att e-posta till support@ancestry.se.

Ancestry.se ägs och drivs av The Generations Network Inc.

NYHETSBREV

Lär dig mer om nya samlingar och funktioner, få råd av experter, läs om andra medlemmars framgångar och mycket mera.
Prenumerera

NYHETSBREV FRÅN ANCESTRY

- juni 2011
- maj 2011
- april 2011
- mars 2011
- mars 2009
- juni 2008
- april 2008
© 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company