Family Tree Maker ®

with TreeSync™

Föreställ dig ett släktträd som du kan uppdatera var du än är och samtidigt alltid vara säker på att du har tillgång till den senaste versionen av trädet. Detta är möjligt med Family Tree Maker - ett gratis släktforskningsprogram som med funktionen TreeSync gör det möjligt att uppdatera ditt släktträd både i Family Tree Maker, online på Ancestry eller från appen i din iPad, iPhone eller Android. De uppgifter du lägger in synkroniseras vilket innebär att det alltid är en uppdaterad version av släktträdet som visas, både för dig och för de som du bjudit in till trädet.

Börja bygg ditt släktträd från början eller ladda upp släktforskning
som du redan sparat i något annat program. Det är enkelt och gratis!

Ladda ned gratis!

* Observera att filen är 134 MB och att det kan ta några minuter att ladda ned den. Om du laddar ned filen med hjälp av Internet Explorer och har problem med installationen ska du efter nedladdningen leta reda på filen i din dator och lägga till .exe i slutet av filnamnet så fungerar installationen.

Registrera dig här *

* Family Tree Maker är gratis att ladda ned men du behöver logga in eller registrera dig hos Ancestry med förnamn, efternamn och e-postadress innan du kan ladda ned programmet.

Funktioner
Tio skäl att använda FTM
Användarguider
Systemkrav

Funktioner i Family Tree Maker

 • Bygg ditt träd — Med Family Tree Maker kan du välja om du vill börja bygga ett nytt träd från grunden, om du vill ladda upp en GEDCOM-fil som du skapat i ett annat släktforskningsprogram eller om du vill ladda ned ett träd som du redan har online på Ancestry.
 • TreeSync — En av de viktigaste funktionerna i Family Tree Maker är att du kan ladda upp ditt träd till Ancestry och sedan arbeta på trädet både online på Ancestrys hemsida och i Family Tree Maker på din dator och synkronisera ändringarna mellan online-trädet och trädet i FTM. De dokument du lägger till i online-trädet kan du välja att ladda ned till din dator så att du kan titta på dem offline.
 • Skakande gröna löv — De skakande gröna löven som tipsar om matchande uppgifter i andra Ancestry-medlemmars träd och i Ancestrys olika databaser finns även i Family Tree Maker.
 • Utskrifter — Du kan göra enklare utskrifter genom den inbyggda utskriftsfunktionen eller mer avancerade utskrifter genom att använda vår insticksmodul Family Book Creator. Du hittar Family Book Creator under Verktyg > Insticksmoduler > Exportera med insticksmodul > Family Book Creator 2012.

10 skäl att ladda ned Family Tree Maker:

1. När du använder Family Tree Maker kan du synkronisera de uppgifter som du lägger in i programmet med ditt online-träd på Ancestry och tvärtom. Du slipper ladda upp nya GEDCOM-filer till Ancestry varje gång du har gjort ändringar, detta sköts automatiskt och ditt släktträd är alltid aktuellt både på nätet och i din dator.
2. Organisera den information som du har samlat på dig om din släkt och dina förfäder. Du får en bra överblick över personerna i ditt träd, både förfäder och ättlingar, och det är enkelt att lägga till eller ändra information.
3. Hitta nya släktingar med hjälp av gröna löv och kontakta dem genom Ancestrys meddelandefunktion. Du kan även bjuda in dem till ditt online-träd så att ni kan bygga trädet tillsammans. Uppgifter som inbjudna personer lägger in i online-trädet synkroniseras till Family Tree Maker.
 1. Det är enkelt att importera uppgifter från andra program. Du kan importera GEDCOM-filer från Disgen, Min Släkt, Holger och andra släktforskningsprogram.
 2. Ladda upp ditt träd till Ancestry så kan du även göra ändringar i ditt träd med hjälp av apparna för iPhone, iPad och Android. Ladda ned någon av våra gratis-appar för släktträd för att kunna ta med din släktforskning överallt.
 3. Få tillgång till avancerade utskrifter via insticksmodulen Family Book Creator och skriv ut din egen släktbok. Du hittar Family Book Creator under Verktyg > Insticksmoduler > Exportera med insticksmodul > Family Book Creator 2012.
 4. Sök uppgifter på nätet, både på Ancestry och andra webbplatser, direkt från FTM.
 1. Spara information som du hittar i andra källor på nätet. Med webbklippningsfunktionen är det enkelt att markera den text eller bild som du vill kopiera och spara i FTM.
 2. Lägg till bilder och dokument som handlar om personer i ditt träd. Du kan länka de olika bilderna och dokumenten till flera personer.
 3. Du får tillgång till en Att göra-lista där du kan koppla uppgifterna till olika personer i trädet. Samla allt som du ska göra på ett och samma ställe istället för att samla noteringarna om dina forskningsprojekt på papperslappar.

Läs mer om Family Tree Maker i vår användarguide.

Ladda ned vår användarguide för Family Tree Maker

Läs användarguiden för insticksmodulen Family Book Creator.

Ladda ned vår användarguide för Family Book Creator

Om du har frågor om Family Tree Maker kan du också kontakta vår kundtjänst genom att ringa 020-091 02 03 (öppet måndag – fredag, kl 10.00 - 17.00) eller skicka ett e-postbrev till support@ancestry.se. Tyvärr kan vi inte svara på frågor om Family Book Creator då insticksmodulen inte är utvecklad av Ancestry. Vid frågor om hur du använder Family Book Creator hänvisar vi till användarguiden ovan.

Rekommenderade systemkrav:

 • Operativsystem: Microsoft Windows® XP SP2/Vista®/Windows®7/Windows 8 (32-bitar eller 64-bitar)
 • Processor: 1GHz Intel Pentium® III (eller motsvarande)
 • Hårddiskutrymme: 500 MB för installation
 • Minne: 1 GB RAM.
 • Bildskärm: Skärm med upplösning på 1024x768

Observera att ovanstående är minimikraven. Beroende på operativsystem och trädstorlek gäller även följande:

Windows XP Vista, Windows 7, Windows 8
Litet träd
(Mindre än 1 000 personer)
Medelstort träd
(1 000 — 8 000 personer)
Stort träd
(mer än 8 000 personer)
Litet träd
(Mindre än 1 000 personer)
Medelstort träd
(1 000 — 8 000 personer)
Stort träd
(mer än 8 000 personer)
1 GB RAM 2 GB RAM 4 GB RAM 4 GB RAM 6 GB RAM 8 GB RAM
×
×
×
×