Kom igång

Tre enkla steg för att komma igång med din släktforskning.

 

 
Prata med dina släktingar

Prata med en äldre släkting. Ta reda på namn, födelsedatum, födelseförsamling och födelselän för en släkting som är född före 1941.


 
Bygg ett släktträd

Skriv in de uppgifter du har i ett gratis släktträd här på Ancestry.se. Börja med dig själv. Håll utkik efter gröna löv i trädet, de ger dig tips om matchande uppgifter i databaser hos Ancestry.se och släktingar i andra medlemmars träd.

Starta ett släktträd


 
Sök i samlingarna hos Ancestry.se

Leta efter dina förfäder i de svenska kyrkböckerna hos Ancestry.se.

Är någon av personerna du letar efter född mellan 1880 och 1920? Då kan du söka i de namnindexerade födelseuppgifterna och hitta information om föräldrarnas namn, yrke, ålder och platsen där familjen bodde när barnet föddes. När du hittat födelseuppgiften kan du gå vidare till husförhörslängden för att få mer information om familjen.

Här får du veta var föräldrarna var födda och om det finns syskon. Därefter kan du fortsätta att leta i födelseböcker efter födelsenotiser för föräldrar och syskon. Dokumentera alla uppgifter du hittar och var någonstans du hittar dem, så att du lätt kan gå tillbaka om du vill kontrollera något igen.

Sök